Aktuellt utbud

Vi siktar på att allt vi har till försäljning i butiken ska vara ekologiskt och /eller närproducerat.
Helst båda delarna, vilket alltid är fallet med våra egna produkter.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
I vårt café (lö-sö 13-17) kan vi erbjuda kaffe/te/saft med dopp (ekologiskt förstås!) för endast 70 kr. Doppat innebär då tre till fyra sorters hembakta kakor eller våra goda skorpor med marmeladprovning. Under säsong finns också glassbägare från Koalyckans Glass för 28 kr.
 

 
 
 
 Nötkött Hereford. Djuren är slaktade, hängmörade                                                                            

 och grovstyckade på kontrollerat slakteri och sedan finstyckade, vakuum-

paketerade och uppmärkta av oss i vår därför godkända lokal.

Djuren är som regel  födda och uppfödda här på gården med undantag av "pappatjurarna" som vi köper in en ny ca vart tredje år.

De har gått på bete hela somrarna och under vintertid enbart fått grovfoder (hö och någon enstaka gång ensilage). 
Fritt från konstgödning, bekämpningsmedel och andra kemikalier.

Det ger ett betydligt nyttigare och smakrikare kött än om man föder upp dom på kraftfoder och odlade spannmål.

Dessutom väldig mycket miljövänligare!

 

   Bortsett från de dagar då vi precis fått hem köttet från slakteriet säljer vi köttet

fryst. Pris för olika bitar se längre ner på sidan. Vi har också korv, legotillverkad 

av vårt nötkött hos Åkes Hemlagade i Tingsryd.

Vill du bli förvarnad om de datum då vi har ofryst färskt kött

i butiken?

 Ring eller skriv så sätter vi upp dig på vår mail-/ring-lista.

 barkhultsgard@live.se 

Tel: 0476-61111

Det går också bra att beställa en hel köttlåda till dessa datum. 

Ibland kan vi också sälja en färdigfryst "låda" kött och då kan du oftast bestämma datum själv.

Se startsidan för olika lådor och deras innehåll.

                                    

Att bli vän med djuren är viktigt för framtida hantering.
Kött från ett stressat djur är näst intill oanvändbart.
 

Här görs affärerna upp.                                                                                                   

Övrigt utbud i butiken (slå oss en pling om du undrar över priser):
-Äpplemust från Nyteboden (Olofsström), de flesta på ekologisk frukt.
-Ekologisk rapsolja från Nöbble utanför Kalmar 
-Hemlagade marmelader, inläggningar, gelé, saft och sylt
-Stenmalet rågmjöl från Mattiassons i Ivla.
-Ekologiska mjölsorter i mån av tillgång
-Hembakade bröd (olika sorter finns listade längre ner på sidan), kakor och skorpor.
-Smaksatt honung från familjen Sandberg i Nedraön.
-Vanlig honung och ibland skotthonung (kakhonung) från Anders Petersson i Älmhult
-Ägg från gårdens hönor i den mån de har värpt
-Torkad svamp (reservation för slutförsäljning)
-Handflätade korgar av pil från moster Ann-Marie.
-Ekologiskt kaffe
-Ekologiska lösviktsteer från Stockhultsgårdens tebod
-Färdiga presentpåsar "istället för en blomma"
 -Ostkaka från Färanäs Lantgård, Vislanda. Ekologisk.
- Korv med kött och fett från våra egna djur med våran egna kryddning. Legotillverkad av Åkes hemchark i Tingsryd. 
- Litet sortiment av rättvisemärkta ekologiska tröjor
- Hela kryddor, mumsiga nötter och lite annat från House of Fairtraide, ekologiska och rättvisemärkta (men dock långväga ifrån...) 
- Glass  i lagom portionsbägare från Koalyckans Glass
 
 
 Prislista kött: (pris för skivat inom parentes)
(köttlådor se startsidan) 

filé

530 (555) kr /kg 

biffrad (ryggbiff) 390 (415) kr/kg 
entrecote 390 (415) kr/kg 
rulle 225 (250) kr/kg
innanlår 310 (335) kr/kg 
ytterlår 180 (205) kr/kg 
fransyska 229 kr/kg
rostbiff 295 kr/kg
högrev 180 kr/kg 
bogstek 180 kr/kg 
stek av bringa/slag 180 kr/kg
lägg 99 kr/kg 
köttfärs 129 kr/kg 
grytbitar 169 kr/kg

 

 Brödsort

Beskrivning

 Jäsmedel

Sötning

Ingredienser

Vikt ca  

 Pris

 Barkhultslimpa

 Halvgrovt bröd av råg och vete kryddat med anis och fänkål. Fördeg dagen innan.

 Rågsurdeg och jäst

 Ca ½ msk brödsirap per limpa


Vatten, vetemjöl, stenmalet fullkornsrågmjöl, linfrö, surdeg av råg, rapsolja, brödsirap, jäst, salt, anis, fänkål.

600 g 

35 kr 

 Bråthultslimpa

 Som Barkhultslimpan men utan brödkryddor.

Speciellt framtaget för Virestad/ Bråthults förskola 

 Rågsurdeg och jäst

 Ca ½ msk brödsirap per limpa


 Vatten, vetemjöl, stenmalet fullkornsrågmjöl, linfrö, surdeg av råg, rapsolja, brödsirap, jäst, salt.

600 g 

35 kr 
 

 







 Ivlakavring

 Ett grovt rågbröd bakat nästan enbart på det härliga rågmjölet från Mattiassons i Ivla. Gräddas i form. Fördeg dagen innan. Många vuxnas favorit.

 Jäst

 1-2 msk brödsirap per limpa

 
Vatten, stenmalet fullkornsrågmjöl, rågmjöl, rågsikt, brödsirap, jäst, salt. Olja till formen.
  
900 g
 
50 kr 

 Valnötsbröd

 Ett halvgrovt bröd med mustig smak av vete och valnötter. Fördeg dagen innan.

 Jäst

 Ca ½ msk brödsirap per limpa


Vatten, vetemjöl, stenmalet fullkornsrågmjöl, dinkelmjöl, kruskakli, valnötter, rapsolja, brödsirap, jäst, salt. 
 
600 g
 
40 kr








 Dinkelform

 En nyttigare och mera mättande variant av formfranska, bakad med enbart speltvetemjöl (dinkel), både fullkorn och sikt. Fördeg dagen innan, vilket ger brödet en del surdegsegenskaper. Osötat.

 Jäst

 Osötat


Vatten, dinkelmjöl fullkorn (delvis skållat), dinkelsikt, jäst, salt. 

700 g 
 
50 kr

 Morfarslimpa

 Ett ganska ljust bröd inspirerat av morfar Torstens specialare, kryddat med en gnutta fänkål odlad på gården. Mycket gott att rosta.

 Jäst

 Osötat


Vatten, vetemjöl, rågsikt, grahamsmjöl, rapsolja, jäst, salt, fänkål. 
 
550 g

30 kr 

 Nässelfina

 Detta goda bröd med morötter och nässlor gör sig kanske allra bäst nybakt på buffébordet, men en kvällsmacka med ost är inte fel!

 Jäst

 1 tsk socker per limpa


Vatten, vetemjöl, dinkelfullkornsmjöl, morötter, havregryn, nässlor, jäst, salt, socker, fänkål.
 
40 kr 
 Tomatbröd  Ett halvgrovt bröd med soltorkad tomat och lite "pizzasmak".  Jäst  ½ msk brödsirap per limpa  Vatten, vetemjöl, rågmjöl, dinkelmjöl, havregryn, rapsolja, soltorkade tomater, tomatpuré, brödsirap, jäst, salt, basilika, oregano.   40 kr 
 Kristins sursöta  Kristins favorit, en variant av den skånska klassikern med hel kummin och skållat fint rågmjöl. Fördeg dagen innan. Jäst och surdeg   ½ msk brödsirap och 1-2 msk socker per limpa Vatten, rågsikt, stenmalet rågmjöl (delvis surdeg och skållat), smör, socker, jäst, brödsirap, salt, ättika, kummin. 500 g  35 kr 
Fina råglimpan 

Barnvänlig rågsiktslimpa med lite skållat fullkornsrågmjöl

 Jäst och en gnutta surdeg

 Osötat

Rågsikt, vetemjöl, vatten,  stenmalet rågmjöl (skållat), rapsolja, surdeg av råg, jäst, salt.

 

32 kr

 Äpplebröd 

Ett ganska ljust men mustigt bröd med smak av havre och gårdens äppelmos. Sesamfrön ovanpå blir pricken över i.

 Jäst

 Äppelmos motsvarande drygt ½ msk socker per limpa

Vatten, vetemjöl, havregryn, dinkelfullkornsmjöl, havrekli, jäst, rapsolja, sesamfrön, salt. 

 500 g

35 kr 

Vörtbröd 

Brödet som är så gott med en skiva julost eller julskinka på. Jag gör både varianten med och varianten utan russin.

 

 

 

 

 

 Evys limpa

 Detta härliga grova surdegsbröd utvecklades i samråd med en kund och blev därför uppkallat efter henne.

 Surdeg

 Osötat

 Vatten, vetemjöl, stenmalet fullkornsrågmjöl, rågkross, grahamsmjöl, surdeg av råg, salt.

 800 g

 55 kr

 Trekanter

Grahamsbullar med mersmak. Fördeg dagen innan. 

Jäst och surdeg 

 Osötat

 Vetemjöl, vatten, grahamsmjöl, surdeg av råg, jäst, salt.

 

35 kr/6-pack

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Comments